Ski Instructor ADVANCED

post thumb
Skidinstruktör
by Lotta/ on 24 Apr 2022

Ski Instructor ADVANCED

Ski Instructor ADVANCED hjälper dig som har steg 4 skidlärarutbildning att ta dig hela vägen till Svensk Skidlärarexamen.

Vecka 39 (18-19 september) Två dagars upptakt då alla träffas i Åre och vi går igenom upplägg, lär känna varandra och introduceras i den digitala lärplattformen vi använder under utbildningen

Vecka 40-42 Under den här perioden är det studier online och på distans som sköts genom den digitala lärplattformen. Det innebär att du kan jobba samtidigt som du studerar och du kan vara var som helst bara du har internetuppkoppling. I grundplanen ingår att vi kommer att träffas genom onlinemöten med jämna mellanrum för reflektion, diskussion, genomgångar och frågor.

Vecka 3-4 Här erbjuder vi 10 dagars intensiv skidträning med mentor Ola Rockberg i Åre. Vi fokuserar på de moment som ska testas på skidlärarexamen block 1. Exakt när block 1 går av stapeln meddelas av Svenska Skidrådet under hösten 2020. Träningen utgår från dina behov och vi individualiserar upplägget för alla deltagare. Du har 10 dagar till ditt förfogande. Du kan välja själv hur många dagar du önskar nyttja och du kan även välja vilka tider du vill vara närvarande.

Vecka 5 (När skidlärarexamen block 1 troligtvis går av stapeln). Kostnad för skidlärarexamen block 1 meddelar Svenska Skidrådet under hösten 2020. Du bekostar den själv.

Vecka 6-11 Vi fortsätter studier online och på distans så du kan jobba som skidlärare på heltid om du så önskar. Den här perioden är det extra viktigt att du är fokuserad på ditt jobb som skidlärare. Ju mer du tänker igenom din undervisning som skidlärare desto större chans är det att lyckas på skidlärarexamen block 2 där undervisning examineras.

Vecka 11 (2 dagar) Här erbjuder vi undervisningsövningar i Åre med Ski Instructor BASIC under överinseende av Mathias Rutgersson och Bengt Bengtsson som båda är examinatorer. Du får chansen att träna din undervisning på elever på BASIC som också är med och hjälper dig och ger feedback på din undervisning.

Vecka 12-14 Vi fortsätter studier online och på distans så du kan jobba jobba som skidlärare på heltid om du så önskar. Den här perioden är det extra viktigt att du är fokuserad på ditt jobb som skidlärare. Ju mer du tänker igenom din undervisning som skidlärare desto större chans är det att lyckas på skidlärarexamen block 2 där undervisning examineras.

Vecka 15 (När skidlärarexamen block 2 troligtvis går av stapeln) Kostnad för skidlärarexamen block 2 meddelar Svenska Skidrådet under hösten 2020. Du bekostar den själv.