Skidskola i Idre - tips på sällskapsspel efter dagen i backen

post thumb
Skidskola
by Lotta/ on 30 Dec 2021

Skidskola i Idre - tips på sällskapsspel efter dagen i backen

Att åka på skidsemester brukar vara en höjdpunkt för hela familjen. Ni kan till exempel åka till Idrefjället som passar alla oavsett tidigare erfarenhet. Är du nybörjare kan du lära dig grunderna på en skidskola i Idre och sedan testa backarna på egen hand. Efter en hel dags skidåkning kan du och ditt sällskap koppla av hemma i stugan med flera roliga sällskapsspel.

Lär dig åka skidor

Om du verkligen vill lära dig åka skidor ordentligt är det perfekt att göra det på en skidskola i Idre. Det finns en rad olika skidutbildningar som du kan gå i grupp eller privat. Många väljer att fokusera på alpint men du kan även går kurser i längdskidor. Många utbildningar går även att anpassa om du har några specifika önskemål. Det spelar ingen roll om du vill åka snowboard eller skidor, du kan träna tillsammans med lärare oavsett.

Många som vill lära sig åka skidor ordentligt har en eller flera idoler som de ser upp till lite extra. Du kan till exempel kolla på Ingemar Stenmark och se åk från hans glansdagar. Du kan alltid lära dig mycket av de bästa i branschen när du själv ska bli bättre.

Ta det lugnt efter din skidskola i Idre

Att åka på skidsemester handlar lika mycket om allt runt omkring som själva skidåkningen. När du har färdig med dina lektioner på skidskolan kan du samla alla dina vänner och bara mysa tillsammans. Det tar onekligen energi att vara i backarna hela dagarna. Då kan det vara skönt att koppla av med en mysig spelkväll med en tänd brasa. Du och ditt sällskap kan passa på att ta med ett par sällskapsspel där flera kan vara med.

UNO är en sådan klassiker som knappt tar någon plats alls i packningen. Allt du behöver är den speciella kortleken. De flesta är också redan bekanta med UNO regler annars är det enkelt att förklara för de som inte redan vet. Sedan är det bara att köra igång och spela mot varandra. Ni kan även tävla i lag.

Skapa oförglömliga minnen

En skidsemester handlar först och främst om att skapa härliga minnen med de du tycker om. Du kan gå på skidskola i Idre och bli bättre på skidor på dagen. På kvällen umgås du med familjen eller vännerna i stugan eller på after-ski. Idre är verkligen en härlig ort där alla kan glädjas åt vintersport oavsett om de är nybörjare eller vana skidåkare.

Om du planerar att gå i skidskola kan det vara bra att boka plats innan resan. Det skulle vara lite snopet att komma upp och upptäcka att utbildningen är fullbokad.